Går I ind for aktiv dødshjælp? I samme forbindelse vil jeg gerne spørge hvad forskellen er på at tage sit eget liv, og at drikke en flaske whisky om dagen velvidende at det vil forkorte ens liv væsentligt? Da et af argumenterne for at være imod aktiv dødshjælp ofte er at vi ikke skal bestemme selv hvor længe vi lever.

ElisabethD, 22
29-12-2017. Kl. 17:15

Du skal være logget ind for at kunne skrive

Vis:

Det gør jeg et eller andet sted nok. Er folk syge eller har lidelser, så de intet kan, synes jeg at det er synd at de skal leve i en tilværelse der gør dem ked af det. Det skal være op til dem.

Jeg kan ikke se din pointe om, hvorvidt det at drikke en flaske whiskey om dagen skulle være i dissonans med om man er imod aktiv dødshjælp. Ingen ved, hvor langt ens liv er. Siger vi at vi ved at en given person bliver 100 år gammel, hvordan ved vi så hvor meget, hvis noget, en flaske whiskey om dagen forkorter den pågældende persons liv? Man gør det ikke for aktivt at nå døden tidligere. Vi gør allesammen noget der har potentiale til at forkorte vores liv - gå i solarium, spise for meget rødt kød, tage stoffer, ryge, gå på McDonald's hver dag og have en mobil ved hånden hele tiden. Der vil altid være et eller andet vi gør der har betydning for, hvor længe vi lever (både positivt og negativt) men hvorfor skulle det være et argument for at man ikke kan være imod aktiv dødshjælp?

Hvad er forskellen på aktiv dødshjælp og at drikke en flaske whiskey om dagen? Ved førstnævnte vælger du selv at du ikke vil være her mere - her og nu. Ved det andet har du et liv som du må leve som du vil og finder bedst. Begge har det tilfælles at den enkelte selv vælger, hvordan ens liv skal forløbe. At have en dårlig vane eller at begå selvmord, eller aktiv dødshjælp, synes jeg ikke kan sammenlignes.

Mand, 27 år 29-12-2017. Kl. 18:04
Er du enig?
  • 9
  • 1

Præcis,vi gør alle sammen noget, whiskyen var blot ét eksempel. Det er ikke et bevidst valg om ikke at være her mere nej, men det er da at tage medbestemmelse i hvor længe man kommer til at leve, for alle ved i dag hvor skadeligt store mængder af stort set alt er. Så når vi gerne må fucke vores organisme op så tosset vi overhovedet vil, hvorfor må vi så ikke selv bestemme om vi vil leve eller ej? Man kan begå selvmord ved f eks at tage springet fra en klint, men virkningen er ikke garanteret. Du kan ikke få hjælp til at dø, men smøger, alkohol, slik og solarier er frit tilgængelige, og de tre første tjener staten endda på. Hvorfor er der opbakning til at forkorte sit liv, og ikke mindst til at pådrage sig selv alverdens sygdomme, men ikke til at ende det?

ElisabethD, 22 år 29-12-2017. Kl. 18:16

Du skal være logget ind for at kunne skrive

Ugens quickie

Retningsliner

Husk at tale pænt til hinanden, ik? Det er mere nice for alle.

Vi fjerner indlæg, som:

  • taler grimt og personligt om andre
  • indeholder links til billeder af andre end dig selv. Hvis vi mistænker, at personen på billedet ikke har givet tilladelse til det, så fjerner vi det. No questions asked. 
  • kun har til hensigt at reklamere for kommercielle produkter
  • har et sprogbrug, der ikke er passende
  • ikke overholder loven 
  • bare er nederen og ikke bidrager til en positiv debat

Er du uenig i en kommentar, så giv den en thumbs down. Brug kun "Rapportér", hvis det strider imod disse.

Brugere, der gentagne gange ignorerer advarsler, vil blive blokeret.

Har I spørgsmål eller kommentarer, så skriv endelig til os på digital@benjamin.dk

 

 

Du skal være logget ind for at kunne skrive