En kollega fik mig til at tænke over noget idag. Vi snakkede om hvordan kønsroller er blevet vendt på hovedet i det moderne samfund. At det er manden som er oftere i køkkenet, at manden har større ansvar for at tage sig af børnene, og samtidig skal ud og arbejde for at tjene pengene ind. Hvor at kvinden er blevet mere dominant i form af at jagte en karriere og komme mere ud i erhvervslivet. Det giver den problematik at en identitets krise kan forekomme. Manden er tvunget til at gøre ting der strider imod hans natur, hvor kvinden har fået "storhedsvanvid" hun får lov til at leve i en position hun ikke før har haft mulighed. Jeg er personligt af den gamle skole og føler ikke at det klæder kvinder at stræbe efter dette, da det ofte medfører hovmod og arrogance. I må endelig ikke tage det personligt da det ikke er ment som alle kvinder, men mere som et generelt billede derude. Hvad tænker i ?

Mand, 29
25-11-2016. Kl. 13:55
Vis:

Jeg tænker at du slet ikke har ret og jeg er faktisk også ret ligeglad med hvordan andre lever deres liv på det punkt. Jeg går ind for at man må have nosser nok til at diskutere mål og pligter sammen i parforholdet i stedet for at sidder på sin flade røv og forvente at samfundet skal løse problemerne med kvindernes "storhedsvanvid". Hvis du har et problem med det, så gå dog efter en huslig kvinde i stedet. Problem solved. Det andet dér, er simpelthen for offer-agtigt i forhold til hvor nemt det er at gøre noget ved det.

Hvis man sammen har prioriteret kvindens karriere imens manden er mere huslig så er det jo perfekt, og det samme gælder det omvendte. Man kan jo også vælge at gå lidt på kompromis begge to og være sammen om at prioritere familien. Jeg tror mere det er mangel på kommunikation og konfliktskyhed i forhold til at få snakket om hvad man ønsker hver især. Ligesom penge-snakken er det jo noget man ikke kan undgå at skulle snakke om før eller siden hvis man vil undgå konflikter senere.

Enit , 23 år 25-11-2016. Kl. 14:05
Er du enig?
 • 33
 • 12
Se 9 tidligere kommentarer

Kvinder er skurke, men det var nu ikke min pointe :) Min pointe er at hvis det var kvinder som begik selvmord 3-4 gange så meget som mænd så havde det været en katastrofe som staten og samfundet ville fixe så hurtigt som muligt. På papiret er der ligestilling, i virkeligheden er det mere kompliceret.

Havregrød, 4 år 28-11-2016. Kl. 19:01

Du skal være logget ind for at kunne skrive

Du får det lidt til at lyde som om det er en sur pligt at manden tager sig af børnene.

Hvad er der galt med at manden ønsker at være en aktiv del af børnenes liv?

Jeg kender en, som valgte at tage barselsorlov ved begge deres børn, hvor det var mindst et halv år af gangen.

Det gjorde ham ikke mindre mand

AnnaN, 28 år 26-11-2016. Kl. 09:15
Er du enig?
 • 21
 • 3

Du skal være logget ind for at kunne skrive

Den diskution gider jeg simpelthen ikke tage igen. Kig igennem de gamle spørgsmål, se finder du den samme debat i mange udgaver.

Kvinde, 24 år 25-11-2016. Kl. 14:00
Er du enig?
 • 27
 • 10

Du skal være logget ind for at kunne skrive

Jeg er personligt af den moderne skole og føler ikke det klæder mænd at lade deres identitet afhænge af, hvorvidt de føler sig hævet over kvinder, da dette ofte medfører misogyni og undertrykkelse. Jeg føler heller at identitetskriser, dannet på det grundlag, er specielt samfundsrelevante. Det her er ikke ment som et generelt billede på mænd, men mere personligt henvendt mod dig.

dontgobaconmyheart, 25 år 25-11-2016. Kl. 16:31
Er du enig?
 • 30
 • 17

Du skal være logget ind for at kunne skrive

Jeg synes det er fint at der er kvinder der stræber efter karriere og lader manden tage mange pligter derhjemme, men jeg tror ikke jeg er en af dem.

Jeg vil helst at han bliver væk fra køkkenet og rengøring. Til passer det mig strålende at han fikser ødelagte ting, skifter pærer, får min computer til at virke, sætter hylder op osv.

Det ville være helt optimalt hvis han tjente så mange penge at jeg kun behøvede at arbejde halvtid. Jeg gad nok ikke at gå hjemme fuldtid, men halv ville være fedt.

Kvinde, 23 år 12-12-2016. Kl. 15:08
Er du enig?
 • 12
 • 10

Du skal være logget ind for at kunne skrive

Måske det er derfor jeg trives bedst blandt mennesker af det modsatte køn,der kan jeg finde ro,og føler mænd er bedre til,at indleve sig i mine problematikker,og rådgive end kvinder er

kvinder virker bare mere flydende

mænd er langt mere jordnære,men klart der findes narrøve,der bre vil manipulere en:-p

Naika, 27 år 26-11-2016. Kl. 17:44
Er du enig?
 • 8
 • 19

Du skal være logget ind for at kunne skrive

Ugens quickie

Retningsliner

Husk at tale pænt til hinanden, ik? Det er mere nice for alle.

Vi fjerner indlæg, som:

 • taler grimt og personligt om andre
 • indeholder links til billeder af andre end dig selv. Hvis vi mistænker, at personen på billedet ikke har givet tilladelse til det, så fjerner vi det. No questions asked. 
 • kun har til hensigt at reklamere for kommercielle produkter
 • har et sprogbrug, der ikke er passende
 • ikke overholder loven 
 • bare er nederen og ikke bidrager til en positiv debat

Er du uenig i en kommentar, så giv den en thumbs down. Brug kun "Rapportér", hvis det strider imod disse.

Brugere, der gentagne gange ignorerer advarsler, vil blive blokeret.

Har I spørgsmål eller kommentarer, så skriv endelig til os på [email protected]

 

 

Du skal være logget ind for at kunne skrive